Jövőre 130 milliárdból onthatja a propagandát a közmédia

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 90

A Telex vette észre, hogy 13 milliárd forinttal nagyobb költségvetésből gazdálkodhat jövőre az MTVA, mint idén. A lap arra emlékeztet: az MTVA költségvetése évek óta rohamtempóban nő. A 2010-es kormányváltás után 64 milliárd forintot szavaztak meg a következő évre, mostanra ez az összeg már megduplázódott.

Nálunk az irdatlan költségvetésből gazdálkodó “közmédia” leginkább azzal kapcsolatban szokott szerepelni, hogy milliókat költ az ellenzék lejáratására, 140 millióból utaztatja munkatársait, és elhallgatja a 850 000 embert megmozgató ellenzéki előválasztást híreiből. Törvény által előírt pártatlanságukat mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyik műsorvezetőjük Bende Balázs az M1 Világ című műsorában ezt mondta:

Egy biztos, akár a gyermekeinket, akár a határainkat, akár a hagyományainkat, kultúránkat, hitünket akarjuk megvédeni, az rajtunk is múlik. Népszavazáson, nemzeti konzultáción részt vehetünk a politika alakításában és a jövő évi választáson biztosíthatjuk, hogy ne kerüljön olyan pártok kezébe a kormányzás, akik gyűlölnek mindent, ami magyar és keresztény, és inkább, akár bosszúból is, bevándorló országgá változtatnák hazánkat.

A költségvetésüket összeállító Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság sem különb: a hozzájuk beértkező panaszok ellenére sem tettek semmit a Youtube-on a gyerekműsorok alatt is futó, az ellenzéket lejárató fideszes kampányvideók miatt, a Momentum feljelentését pedig azért nem bírálták el, mert a kizárólag kormánypárti kinevezettekből álló testület tagjai 40 napos (!) szabadságukat töltötték egy luxusszállodában. Viszonylag friss hír, hogy a hatóság elnöke, Karas Mónika épp most döntött úgy, hogy beadja lemondását, mivel “új szakmai kihívásokat keres”. A valós ok azonban minden bizonnyal az, hogy így a jelenlegi kétharmados kormánytöbbség dönthet arról, ki legyen a következő kilenc évre, azaz 2030-ig a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke.