Az orbáni elit tagjai idén nyáron 66 ezer kilométert repültek magángépen és 14 ezer kilométert hajóztak luxusjachton

Forrás: Partizán Youtube

Németh Dániel fotó- és oknyomozó riporter – róla is kiderült, hogy rendkívüli óvatossága ellenére is feltörték mindkét telefonját a Pegasus kémprogrammal – készített a Partizánnak egy 10 perces videót, amelyben bemutatja, hogy idén nyáron, június 21. és augusztus 29. között kik és mennyit használták a már jól ismert  OE-LEM lajstromú magánjetet és a NER felső vezetéséhez köthető luxusjachtokat.

Júniusban Nápolyban például megörökítette, ahogy a Lady Mrd fedélzetén csinos hölgyek várják, hogy dr. Barna Zsolt, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója fedélzetre lépjen. Júliusban Positanóban Jászai Gellért, a 4ig elnök-vezérigazgatója pihente ki az offshorozás okozta fáradalmakat. Szintén ebben a hónapban Olbiában a jachthoz a magángép is csatlakozott Mészáros Lőrinc testvérével, Vörös Józseffel (Mészáros Lőrinc egyik ügyvédje) és Végh Gáborral (a ZTE FC tulajdonosa) a fedélzetén. A másik jacht eközben Horvátországban gondoskodott Mészáros Lőrinc fiának és barátainak megfelelő pihenéséről.

Július végén aztán maga Mészáros is magángépre szállt Ferihegyen, hogy augusztusban Olaszországban jöhessen össze az egész család – a videót nézve igen jó hangulatban, természetesen luxuskörülmények között.

Miközben Magyarországon a 30 ezret közelítette a koronavírusban elhunytak száma, a NER elit fel-alá hajózgatott Európa legszebb tengerpartjait útba ejtve. A Németh Dániel által rögzített időszakban (2 hónap) összesen:

  • 66164 kilométert repültek az OE-LEM lajstromú magánjetükkel;
  • a Lady Mrd 8996, a Seagull Mrd pedig 5333 kilométert hajózott.
Forrás: Partizán Youtube

A repülő és a hajók bérleti díja 540 millió forint volt.