Varga Judit is ellenzéki sajtót olvas

Forrás: Varga Judit Facebook oldala

Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a miniszter asszony arról posztolt közösségi oldalán, hogy a Telex nem vette figyelembe az egyik, 40 ezer interakciót kiváltó bejegyzését a heti Lájkbajnokság című rovatában:

Értem én, hogy kellemetlen lenne bevallani, hogy a baloldali előválasztási showműsor szereplői a tízmilliós reklámköltés ellenére sem férnek fel a képzeletbeli “likedobogóra” (értsd: nem kiváncsiak rájuk a közösségi média felhasználók), de ennek elfedésére talán még a Telexnél sem az a megfelelő megoldás, hogy a kormánypárti politikusoknál kihagynak az összegzésből egy-egy 40 ezer interakcióval rendelkező bejegyzést (nálam most épp a szülinapi posztomat).

Hanula Zsolt, a lap munkatársa kommentben reagált:

Kedves miniszter asszony! A lájkbajnoksághoz az adatokat péntek reggel 8-9 körül szoktam felvenni a Crowdtangle adatbázisából, az “utóbbi 7 nap” beállítással. A születésnapi poszt dátuma szept 10, reggel 8:46. A Crowdtangle nem egy percre pontos precíziós műszer, nem is erre találták ki. Valószínűleg az történt, hogy az adatfelvételkor egyszerűen kilógott a poszt a 7 napos intervallumból, és a megelőző héthez számolta az interakcióit a rendszer. Ha legközelebb hasonló anomáliát észlel, szerencsésebb lenne először megkeresni és kérdezni, mint ország-világ előtt csalást kiáltani. (Egyébként mi értelme lett volna úgy csalnom, hogy azzal együtt is Orbán Viktor nyer, toronymagasan?) Mindenesetre utólag is boldog születésnapot kívánok, és köszönöm, hogy olvassa a Telexet!