Orbán: “gyermekvédelmi” népszavazást kezdeményez a kormány

Forrás: Orbán Viktor Facebook

Kedvenc közösségi felületén, a Facebookon jelentette be a miniszterelnök, hogy a kormány népszavazást kezdeményez:

Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt

– mondja Orbán, azt ezúttal is elhallgatva, hogy az uniónak nem a pedofíliával kapcsolatos bűncselekmények büntethetőségének szigorításával, hanem a homoszexualitást a pedofíliával összemosó kiegészítéssel van problámája.

A magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televíziókban és a reklámokban

– folytatja a miniszterelnök, ezúttal sem definiálva mit ért a kormány “szexuális propaganda” alatt, valamint egyetlen példát sem hoz fel erre a tevékenységre.

Brüsszel most az oktatási törvény és gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli. Sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult. Ott az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodákba és az iskolákba, ők végzik a szexuális felvilágosítást. Nálunk is ezt akarják, ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettszegési eljárásokat indítanak, vagyis visszaélnek a hatalmukkal. Ebben a kérdésben nem engedhetünk.

Orbán szavait a Bizottság már korábban is pontról pontra cáfolta, kihangsúlyozva, hogy a törvénnyel a probléma az, hogy egyértelműen diszkriminálja az embereket tisztán szexuális irányultságuk alapján. Ez pedig az unió alapértékeivel – mint amilyen az emberi méltósághoz és az egyenlőséghez való jog – megy szembe. A Bizottság egyáltalán nem él vissza hatalmával amikor elzárja a pénzcsapot a korrupt magyar kormány elől: az unióhoz történt csatlakozásunkkal mi is elfogadtuk azokat a szabályokat, amelyeket ez a közösség a magáénak vall. Az Orbán-kormány 2010 óta folyamatosan szembemegy ezekkel elvárva azt, hogy a tagsággal járó támogatásokat továbbra is biztosítsák. Ennek lett most vége.

A csúsztatásokkal és hazugságokkal teli bevezetés után Orbán bejelentette, hogy öt kérdésben népszavazást kezdeményez a kormány. Ezek:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

A “népszavazás” kérdései az éppen folyó nemzeti konzultációval összhangban irányított, sugalmazó kérdések, amelyek egyetlen célja, hogy Orbán Brüsszelben erre hivatkozva mondhassa azt, hogy a magyarok többsége támogatja a melegellenes törvényben foglaltakat. Ez egyben azt is jelenti, hogy a miniszterelnök nem visszakozik, beleáll a kérdésbe. A Fidesz – migránsok híján -nyilvánvalóan megtalálta kampányának fő témáját. A választási győzelem érdekében pedig az sem érdekli, hogy a melegellenes propaganda, a soha nem látott mértékű korrupció és a jogállam folyamatos sárba tiprása miatt Magyarország több ezer milliárdnyi uniós forrástól esik el.

Orbán a megfigyelési botrányról természetesen ezúttal sem tett említést.