A Fidesz nem támogatta az árvízvédelmet, újra kiáradt a Hosszúréti-patak

Forrás: Tóth Endre Facebook oldala

Még májusban az országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának fideszes többsége bármiféle hozzászólás nélkül, simán leszavazta a Hosszúréti-patak árvízvédelméről szóló határozati javaslatot, amelyet Szél Bernadett nyújtott be az országgyűlésnek. A javaslat a kormány segítségét kérte abban, hogy mielőbb meg lehessen valósítani az egyre sürgetőbb árvízvédelmi intézkedéseket.

Tóth Endre, aki Szél Bernadettel közösen fogalmazta meg a javaslatot, közösségi oldalán jelezte: ismét kiáradt a Hosszúréti-patak. A Momentum dél-budai képviselőjelöltje szerint

“A mai eső bebizonyította, hogy milyen nagy szükség lenne a Hosszúréti-patak árvízvédelmének rendezésére, amit Szél Bernadett -tel javasoltunk alig néhány hónapja az országgyűlésben. A kormánypárti képviselők akkor nem álltak a határozati javaslatunk mellé, de az élet és időjárás újra es újra emlékeztet a rendezés fontosságára. A klímaváltozás és a növekvő beépítettség miatt egyre gyakoribbak a magas árhullámok, ezért nem várhat a probléma megoldása. Bízom benne, hogy eljön az idő, amikor olyan képviselők ülnek majd a parlamentben, akik a problémák megoldása érdekében képesek felretenni a pártpolitikai érdekeiket.”