A Fidelitas is reagált a Momentum akciójára

Forrás: Fidelitas Facebook

Miután a Fidesz egy adag Gyurcsányozással reagált a Momentum új kampányára, megszólalt a Fidelitas is. Közösségi oldalukon azt kérik számon, hogy egy mosolygós emojis plakátra került fel a szomorú tény: 30 ezer embert veszítettünk el a koronavírus-járványban. A Fidelitas szerint ez azt jelenti, hogy “a Momemtum lila ügynökei szerint vicces a 30 ezer halott.” És persze ők is Gyurcsányoznak egyet.

Amint már megírtuk, a Momentum szerint a kormány az újabb sorosozó, migránsozó plakátkampánnyal a katasztrofális járványkezelésről, a magas inflációról és az egészségügy állapotáról akarja elvonni a figyelmet. Ezért valós kérdésekkel ragasztották át a Fidesz nemzeti konzultációt népszerűsítő óriásplakátjait. Ezek egyike emlékeztet arra, hogy 30 ezer embert veszítettünk el a járvány során. Az, hogy ez éppen melyik fideszes propaganda poszterre került, teljesen lényegtelen.

A lényeg ugyanis az, hogy a Fidesz súlyos kudarcot vallott a járvány elleni védekezésben. Ahelyett pedig, hogy önvizsgálatot tartanának, konzultációnak álcázva újabb gyűlöletkampányt zúdítanak az országra, ráadásul milliárdokért. Márpedig ezért a 30 ezer áldozatért csakis az Orbán-kormány felelős, amely veszélyhelyzetet elrendelve minden döntési jogkört magához rendelt.

Erről kellene beszélnie a Fidelitasnak, no meg arról is, hogy minimum 500 ezer ember nem kapott megfelelő ellátást a tavalyi évben Magyarországon, így egész biztosan további áldozatok is lesznek. Esetleg arról, hogy egy beteg gyereknek ma minimum egy évet kell várnia arra, hogy elvégezzenek rajta egy műtétet. Arról, hogy az egészségügy felelősei inkább a szemünkbe hazudnak, mintsem beismerjék a védekezés során elkövetett hibákat és korrigáljanak rajtuk a negyedik hullám betörése előtt.

Nem a Momentumnak, a Fidesznek és a Fidelitasnak kellene inkább bocsánatot kérnie.