A tomboló hőség ellenére is kivágják a jegenyefákat Mészárosék

Forrás: Facebook

A Telex írta meg, hiába ígérte Gulyás Gergely és Pokorni Zoltán, hogy a területen lévő jegenyefák megmenekülnek, a Testnevelési Egyetem kampuszának fejlesztése miatt újabb 8 fát vág ki a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég.

Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselőjelöltje azt írja közösségi oldalán, hogy miután értesült a fák kivágásáról, kiment a Csörsz utcába, ahol a helyi lakókkal és az önkormányzat egyik munkatársával is beszélt. Többen említették, hogy a több mint 3 évig tartó építkezés sok szempontból megnehezíti az életüket. Nem ritka, hogy a környéken lakók az éjszakai munkák miatt nem tudnak aludni, miközben elvesztették az árnyékot adó magas jegenyefáikat, és tartanak attól is, hogy Budapest egyik legforgalmasabb pontja, a BAH-csomópont óriási zaja még messzebbre is el fog hallatszani a fakivágások miatt.

Hajnal szerint a Csörsz utcai fakivágás példája jól mutatja: hiába minden szép szó és ígéret, ha valójában felülről minden egy tollvonással áthúzható, és a helyi lakosok továbbra sincsenek figyelembe véve. Azt ígéri, hogy a következő napokban utána fognak menni, milyen további lépések várhatóak a beruházásban, és a jövőben azért fognak dolgozni, hogy megvédjék a környéken élők lakókörnyezetét és érdekeit.